2013-06-14 20:44:55• hírek • Póti Orsolya

Földközelben címmel nyílt kiállítás

Kovács Emil Lajos szatmári festőművész és Tóth Zoltán, a Szatmár Megyei Múzeum etnográfusának alkotásaiból nyílt kiállítás június 14-én a Vécsey-házban.

Újabb képzőművészeti kiállítás látogatható a Szatmár Megyei Múzeum képzőművészeti részlegén, a Vécsey-házban. A tárlatot Felicia Grigorescu muzeológus, a művészeti múzeum vezetője nyitotta meg, aki röviden méltatta a két kiállító munkásságát, ezt követően pedig a két művész szólt a közönséghez.

A Földközelben címmel nyílt tárlat megnyitását Tóth Zoltán kezdeményezte, aki Kovács Emil Lajos festményein néprajzi elemeket vélt felfedezni, így megszületett az az ötlet, hogy közösen kell létrehozniuk egy tárlatot.

A festőművész az elmúlt tíz évben készült munkáit válogatta össze a kiállításra, ezeket pedig az etnográfus néprajzi feljegyzései és rajzai egészítik ki.

Kovács Emil Lajos festészetét a színek, formák és a hangulat játékos vibrálása jellemzi. Kedvenc témáit feloszthatjuk a panorámák illetve a városi tájképek között, de gyakran fest virágcsendéleteket is. Szívesen és gyakran tér vissza kedvenc tájaihoz a Felsőbányai dombokhoz, hegyekhez. 1996 óta  rendszeresen állít ki szülővárosában, Szatmárnémetiben.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: